Bierkaas met rauwe melk

 

BIERKAAS BLOND EN BRUIN VAN KARTUIS

 

Het is een samenwerking tussen mijzelf en de Vierhoekshoeve, die als enige in België dit soort kaas vervaardigd. Je proeft de smaak van de rauwe melk (niet gepasteuriseerd). De dagverse koemelk wordt onmiddellijk verwerkt terwijl ze nog warm is. ’s Morgens wordt de kaastombe gevuld en tegen de middag ligt de kaas al onder de pers te rijpen. Tijdens de wekenlange rijpingsperiode heeft de kaashoeve de kaasjes dagelijks in de hand. Het grote verschil met mijn andere bierkaas is dat het bier in de productie van de kaas wordt toegevoegd en de biersmaak dus in de kaas zit en niet enkel in de korst. Er wordt 22 liter bier aan 100 kg wrongel van de melk toegevoegd… Daardoor de intense en unieke biersmaak van de Kartuis, zowel blond als bruin. Daardoor een lange houdbaarheidsdatum (6 maand)

Bierkaas rauwe melke

 
 
 
 
 
 

Welkom op de website van Kartuis bier